Website optimalisatie is van essentieel belang voor elk bedrijf dat een website heeft. Door uw website te optimaliseren zorg je ervoor dat uw online marketing euro’s beter worden besteed. DevelopID helpt u hierbij!

De duurbetaalde bezoekers via Google Adwords op uw website komen, moeten voldoende opleveren. Ze moeten rendabel zijn. Als u ervoor kunt zorgen dat u conversie van 3% naar 4% stijgt, kan u dat veel meer opleveren dan een stijging van het aantal bezoekers.

Website optimalisatie proces

Het website optimalisatie proces kan worden gebruikt om je website te optimaliseren voor gebruiksvriendelijkheid en conversie. Conversie is het omzetten (converteren) van website bezoekers naar klanten of prospects. Dit kan doordat men iets koopt, maar ook door het aanmelden voor een nieuwsbrief of het achterlaten van gegevens voor een terugbel afspraak.

Gebruiksvriendelijkheid wordt als volgt omschreven:
De mate waarin uw bezoekers in staat worden gesteld hun doelen te bereiken.

VINDBAARHEID VERHOGEN

Het optimaliseren van websites is een continu proces, een cyclus. Je website kan namelijk altijd beter, zelfs een stijging van 0,1% conversieratio kan een enorm verschil betekenen in je omzet. Daarnaast: Wat gisteren goed werkte, kan vandaag een stuk minder effectief blijken te zijn. Het is dus van belang om continu te blijven werken aan het optimaliseren van je website.

Dit kan door:
Statistieken analyse
Expert review
Gebruikerstest
Eyetracking / Mousetracking
User feedback tools
Statistiekenanalyse

Dit is de eerste fase in het proces. Vervolgens gaan we een strategie en een planning maken wanneer we de tests gaan uitvoeren. De laatste fase is de implementatie. U heeft de resultaten van de tests terug, en maakt een keuze voor de variant die het beste werkt. Dat kan de originele versie van uw website zijn, of de verbetering.

Bent u nu klaar?

Nee, U begint net! Er valt nog genoeg te verbeteren!
DevelopID behandelt elke stap in een separate Workshop bij u op locatie. Een goed begin is het halve werk!