Wilt u een website?
Dan heeft u een domeinnaam (ook wel webadres genoemd) nodig en webhosting.

Hosting kunt u vergelijken met het huren van een server (met permanente internettoegang) waar u uw bestanden kunt opslaan. Hosting neemt u af in een hostingpakket bij een hostingbedrijf.

Normale Hosting

Normale hosting is hosting zoals iedereen het kent. U krijgt een stuk schijfruimte waar u uw website op kunt plaatsen en wij zorgen dat uw website dag en nacht bereikbaar is. De hoeveelheid ruimte bepaald de prijs. In veel gevallen is het 3 euro per GB per maand. De prijs van het goedkoopste hostingpakket is €2,25 per maand. Wilt u een WordPress website (laten) bouwen? Dan heeft u minimale ruimte nodig van 4GB, dit kan vanaf €5,- per maand.

DevelopID heeft premium hosting

Premium WordPress hosting gaat verder. Bij Premium WordPress hosting installeren wij WordPress voor u. Verder krijgt u meer schijfruimte en wordt uw website op een geoptimaliseerde server geplaatst. Hierdoor is uw website meer dan 10% sneller dan bij een normaal hostingpakket.
Het grootste verschil zit in de service. Waar we bij een normaal hostingpakket u ondersteuning bieden op technisch gebied, krijgt u bij Premium WordPress hosting ook ondersteuning op het gebied van WordPress.

Praktisch alle klanten van DevelopID maken gebruik van 4GB Premium webhosting en betalen 12 euro per maand inclusief onbeperkt e-mailopslag exclusief BTW.

Gaat u zelf uw website bouwen of onderhouden?

Dan belt of mailt u naar de servicedesk van DevelopID en dan helpen zij u snel verder. Bij normale hosting zijn hier extra kosten aan verbonden.

Welke domeinnaam extensie moet ik registeren?

Theoretisch gezien kunt u bijna elke extensie gebruiken voor elk doeleinde. U zou een .de domein vast kunnen leggen en er een Nederlandstalige website op zetten. Echter is het verstandig om een extensie te kiezen die bij het doel van uw website past. Bouwt u een Nederlandstalige website? Dan is het verstandig om een .nl te nemen. Is de .nl bezet en kunt u geen andere domeinnaam bedenken? Kies dan voor een populaire algemene extensie, zoals de .com, .org, .eu, .net, .info.

Domeinnaam registreren?

Wilt een domeinnaam kopen? Gebruik dan de domeinnaam check om te controleren of uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is. De domeincheck controleert, wanneer u een check uitvoert, direct de beschikbaarheid van alle extensies die Xel Media aanbiedt. Zo ziet u direct welke extensies er vrij zijn en welke u kunt registreren. De prijs van elke domeinnaam extensie wordt naast de beschikbaarheid van de domeinnaam getoond. Is uw gewenste domeinnaam bezet? Dan kunt u direct de domeincheck weer gebruiken om een andere domeinnaam op beschikbaarheid te checken.

Heeft u moeite met het verzinnen en kiezen van een domeinnaam?

Neem contact op met DevelopID, wij houden ook rekening met zoektrends en vindbaarheid!

TERUG NAAR FAQ