Workshop: Google Adwords!
Maak een goede start met Google Adwords

Google Adwords met advies van DevelopID

In Nederland worden bijna door iedereen op Google gezocht naar websites op het internet want met een marktaandeel van 94% is Google de meest gebruikte zoekmachine in ons land. Indien u direct bovenaan de eerste pagina van Google wilt verschijnen bent u genoodzaakt om in Google te adverteren (ook wel Adwords of Search Engine Advertising SEA genoemd). Dit kan erg interessant zijn om uw doelgroep te bereiken en is helder meetbaar want 33% van de gebruikers klikt op Advertenties!

Wat kost adverteren bij Google?

Afhankelijk van uw budget geeft u aan wat u per uur, per dag, per week of per maand wilt uitgeven aan deze advertenties. Deze advertenties worden direct in Google getoond. Wanneer er veel adverterende partijen op dezelfde zoekterm gevonden willen worden, kan uw advertentie getoond worden aan de rechterzijde van de zoekresultaten. U kunt zelf aangegeven bij welke zoekwoorden uw advertenties getoond dienen te worden en bij welke zoekwoorden niet (uitsluitingswoorden). De positie van de advertenties worden per zoekwoord en per opbod verkocht. Als u de hoogste bieder wilt zijn dient u € 0.01 boven het hoogste bod te bieden.

Dit kan automatisch (met een door u aangegeven maximum).
U betaalt alleen als iemand daadwerkelijk op de advertentie klikt!

Dit wordt ook wel Cost Per Click (cpc) genoemd en is het grote voordeel van Google Adwords. U kunt zelf uw budgetten instellen en op deze manier dagelijkse controle houden over uw marketing uitgaven.

Kosten zijn verschillend per product en branche
De tarieven beginnen bij 0,01 euro per klik maar in veel gevallen liggen de kosten per klik veel hoger. Deze kunnen oplopen tot enkele euro’s per klik als uw organisatie zich in een marktsegment bevindt dat veel gebruikmaakt van deze wijze van adverteren. Het systeem dat Google gebruikt om te bepalen welke advertenties op welke posities toont en tegen welke kost per klik (cpc) is veel omvattend.

Een belangrijk onderdeel hierin is de Quality score van uw zoekwoorden/advertenties.
De specialisten van Developid helpen u graag op weg en gaan samen met u op zoek naar het ideale budget met een hoog rendement.